Ιρανή “Αντζελίνα Τζολί”: Καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για “διαφθορά νέων”

Ενώ βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στη φυλακή για αναρτήσεις της στα social media, η αποκαλούμενη Αντζελίνα Τζολί του Ιράν, Σαχάρ Ταμπάρ, τώρα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση κατηγορούμενη για διαφθορά των νέων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Η σταρ του instagram, γνωστή για τη μεταμόρφωσή της σε “ζόμπι Αντζελίνα Τζολί”, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Φατεμέ Κισβάντ, καταδικάστηκε για διαφθορά των νέων και ασέβεια στην ισλανική δημοκρατία. Την περασμένη άνοιξη απηύθυνε έκκληση για να απελευθερωθεί, ενώ λέγεται ότι είχε μολυνθεί με κορονοϊό. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση και προς την Αντζελίνα Τζολί ώστε να τη βοηθήσει στον αγώνα της απελευθέρωσης: “Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ιστορικό βασανισμού στις γυναίκες. Πρέπει να είμαστε ενωμένες απέναντι στο φυλετικό απαρτχάιντ” είχε πει. Αρχικά, οι κατηγορίες κατά της Ταμπάρ περιελάμβαναν βλασφημία, υποκίνηση βίας, απόκτηση εισοδήματος με αθέμιτα μέσα και ενθάρρυνση νέων στη διαφθορά. Είπε ότι δύο από τις τέσσερις κατηγορίες αποσύρθηκαν, αλλά δεν ήθελε να σχολιάσει περαιτέρω γιατί ακόμη ήλπιζε για χάρη. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε την ομολογία της στο τέλος του Οκτωβρίου πέρυσι ενώ η έκφραση μετάνοιας της προξένησαν μεγάλο κύμα συμπάθειας. Η έκθεση χαρακτήριζε την Ταμπάρ ως “θύμα με διαταραγμένη προσωπικότητα και ψυχολογική κατάσταση” που επιζητούσε “χυδαιότητα” στα social media.

Τα ιατρικά αρχεία συνιστούσαν ότι η κοπέλα είχε διαταραχή ψυχικής υγείας με ιστορικό σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, κάτι που καθιστά τη 10ετή ποινή της ακόμη πιο ακατανόητη. Οι δικηγόροι της κατέθεσαν αίτημα για εγγύηση και επεσήμαναν το νεαρό της ηλικίας της όταν διέπραξε τα φερόμενα αδικήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ