Αυτές είναι οι ταινίες και οι σειρές με τα περισσότερα πειρατικά downloads στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε η αρμόδια υπηρεσία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO – EU Intellectual Property Office), την ανάλυση της για τις ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και τους μουσικούς που επλήγησαν περισσότερο από τα πειρατικά downloads.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, για την περίοδο 2017-2018, η πειρατεία μειώθηκε κατά 15%, καθώς οι Ευρωπαίοι στράφηκαν προς τους νόμιμους τρόπους πρόσβασης σε περιεχόμενο. Βέβαια υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών, που και πληρώνει για ορισμένες υπηρεσίες, και κατεβάζει παράνομα περιεχόμενο.

Για το διάστημα της έρευνας (2017-2018), το “Justice League” ήταν η πιο πειρατικά κατεβασμένη ταινία στην Ευρώπη με 42 εκατ. downloads, το “The Walking Dead” ήταν η πιο πειρατικά κατεβασμένη τηλεοπτική σειρά με 435 εκατ. downloads, ενώ ο Ed Sheeran ήταν ο καλλιτέχνης με τα ” περισσότερα παράνομα downloads (7.5 εκατ.).

Στην Ελλάδα, η ταινία με τα περισσότερα πειρατικά downloads ήταν το “A Ghost Story” και η πιο πειρατικά κατεβασμένη σειρά ήταν το “The Walking Dead”.

Δείτε αναλυτικά τις λίστες για την Ελλάδα:

Η έρευνα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ και μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ