Κέιτ Μίντλετον-Μέγκαν Μαρκλ: Σχεδόν άπορη η γυναίκα που κέντησε τα νυφικά τους

Άστεγη φοβάται ότι θα μείνει η γυναίκα που κέντησε τα νυφικά της Κέιτ Μίντλετον και της Μέγκαν Μαρκλ , ενώ έχει αγωνία ότι δεν θα έχει να ταΐσει τα δυο της παιδιά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.Η 43χρονη Κλόε Σάβατζ από το χωριό Γουάρμελϊ στο Μπρίστολ ήταν μία από τις γυναίκες που ανέλαβαν να κεντήσουν τα δύο πριγκιπικά νυφικά, τόσο το 2011 για τη Δούκισσα του Κέμπριτζ όσο και το 2018 για τη Δούκισσα του Σάσεξ. Η μητέρα δύο παιδιών είναι ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης και καταγγέλλει ότι μέσα στην υγειονομική κρίση δεν έχει λάβει οικονομική βοήθεια. Υποστηρίζει ότι η αίτησή της στην τράπεζα έχει απορριφθεί τέσσερις φορές. Σε συνέντευξή της στου Sunday Tims είπε ότι η κόρη της 14 ετών σταμάτησε να τρώει μεσημεριανό και δείπνο για να εξοικονομήσουν χρήματα από το φαγητό. Οι αποταμιεύσεις της αρκούν για το ενοίκιο ενός μήνα, ενώ αποκάλυψε ότι έχει τρομοκρατηθεί πως θα μείνει άστεγη και ήδη έχει επικοινωνήσει με φιλανθρωπικά ιδρύματα ώστε να έχει ένα καταφύγιο. “Αυτή είναι η πραγματικότητα του δικού μου lockdown. IΠερνώ τον μισό χρόνο μου να κλαίω. Δεν έχω χρήματα, δεν μου έχει απομείνει τίποτα”.

Η Κλόε έχει εκπαιδευθεί σε σχολή στο Παρίσι αλλά και στη βασιλική σχολή για κέντημα στο Χάμπτον. Έχει συνεργαστεί για τα κοστούμια του Χάρι Πότερ αλλά και για κομμάτια σε μουσεία και διεθνείς επιδείξεις μόδας.

Το 2011 έγινε μέρος της ομάδας των 20 ατόμων που δημιούργησαν το εκπληκτικό νυφικό της Κέιτ από τον οίκο Alexander McQueen, που το σχεδίασε η Σάρα Μπάρτον. Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι όπου τα πάντα πάνω του είναι ραμμένα με εξαιρετική ικανότητα και προσοχή. Η κάθε μοδίστρα έπρεπε να πάρει το κάθε λουλούδι από δαντέλα και να το ράψει πάνω στο μεταξωτό τούλι δημιουργώντας αυτό το σχέδιο. Το 2018 η Μέγκαν επέλεξε τον οίκο Givenchy και τη σχεδιάστρια Κλερ Ουέι Κέλερ, και η Κλόε κλήθηκε πάλι να συνδράμει. Το βέλο από μεταξωτό τούλι έφερε κεντημέλα λουλούδια με μεταξωτές κλωστές και οργάντζα ενώ το πέπλο διανθίστηκε με τα διακριτικά λουλούδια από κάθε χώρα της Κοινοπολιτείας, δημιουργώντας μία μοναδική σύνθεση.

Όταν ξέσπασε η πανδημία η Κλόε έκλεισε την επιχείρησή της στο Μπρίστολ και μετέφερε το εργαστήριό της στο γκαράζ της μητέρα της. Αποκάλυψε ότι χρωστά 25.000 λίρες και τώρα λέει ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική. Η Κλόε είναι μία από τα 3 εκατ. Βρετανούς που δεν έλαβαν καμία κυβερνητική στήριξη στη διάρκεια του κορονοϊού.

σχολίασε κι εσύ