Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα – Τουλάχιστον 230.000 μολύνσεις σε 24 ώρες

Για τρίτη συναπτή μέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ μολύνσεων του νέου κορονοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, με τουλάχιστον 230.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν από 2.527 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου στον κόσμο, βρίσκονται αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών την περασμένη εβδομάδα για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν ραγδαία άνοδο κρουσμάτων.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά το όριο των 2.000 την ημέρα, όπως την άνοιξη, στην κορύφωση της πανδημίας.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 281.121 νεκρούς επί συνόλου 14,3 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ