Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παραβιάσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία

Στον κόσμο τους είναι οι Τούρκοι που το Σάββατο «ανακάλυψαν» παραβιάσεις από την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα «κατήγγειλαν» ελληνικά πλοία επισκέπτονται ελληνικά νησιά. Και αυτά δεν γράφτηκαν σε εφημερίδες, αλλά αποτελούν δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Πινάρ Καρά.

«Η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 42 φορές και τα θαλάσσια όρια επτά φορές τον Οκτώβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπήρξαν επίσης 15 περιστατικά παρενόχλησης αεροσκαφών τον περασμένο μήνα και ελληνικά πλοία πραγματοποίησαν 192 επισκέψεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών».

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σ’ αυτά. Συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας: «Αν και εμείς έχουμε δείξει πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και υποστηρίζουμε την ειρήνη, τη φιλία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συνεργασία, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις».

Ακόμη η εν λόγω κυρία ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα έχει προβεί «σε κάθε είδους των προκλητικών ενεργειών για να κλιμακώσει την ένταση», φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ως παράδειγμα τέτοιων ενεργειών την άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαμοθράκη.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» κατέληξε η εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ