Πήρε φωτιά η μονταζιέρα – Τι έγραψαν τα τουρκικά ΜΜΕ για το ατύχημα του «Καλλιστώ»

Το ναυτικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης έξω από το λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ”, αποτέλεσε πρώτο θέμα σε αρκετές τουρκικές ιστοσελίδες με δεδομένη την ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στα ρεπορτάζ των τουρκικών ιστοσελίδων γράφτηκαν απίθανα πράγματα. Επί της ουσίας εμφανίστηκε η τουρκική μονταζιέρα και έκανε θραύση η προπαγάνδα.

«Ελληνικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε», είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ της Millyet που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Καλλιστώ», που συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Σαρωνικού κοντά στην Αθήνα, βυθίστηκε στο Αιγαίο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η Sabah. «Σοκ για την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας στην ιστοσελίδα της υπογραμμίζοντας ότι «τα ελληνικά κανάλια έδειξαν λεπτό προς λεπτό το συμβάν και όλοι περίμεναν τη βύθιση του πλοίου».

Και αυτά ενώ η Yeni Safak που πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν έχει επιτεθεί στην Ελλάδα να αναφέρει άκρως προκλητικά: «Θλιβερή η κατάσταση του ελληνικού ναυτικού». «Το ελληνικό ναρκοθηρευτικό τύπου Μ-63 «Καλλιστώ», συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά και κόπηκε στα δυο. Η κατάρρευση του πλοίου δείχνει την αδυναμία του ελληνικού ναυτικού», επισημαινόταν στο ρεπορτάζ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ