CNNTurk: Οι 4 λόγοι για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις

Τέσσερις είναι οι λόγοι που το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNNTurk το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

1)Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πολλές φορές ότι μόλις τελείωνε η συντήρηση το γεωτρύπανο θα επέστρεφε. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε σωστά αυτή την περίοδο.

2)Υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν εγκατέλειψε τις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απορρίπτουν τον Χάρτη της Σεβίλλης, από Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη δήλωση ότι δεν αναγνωρίζεται.

3) Η Σύνοδος της ΕΕ για την Τουρκία ήταν «μια απογοήτευση» ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο τουρκικό κανάλι ότι είχαν προειδοποιήσει από προηγουμένως ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον διάλογο.

4) Οι ίδιες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα δεν βρήκε πλήρη ανταπόκριση στις εκκλήσεις της για ειλικρινή διάλογο.

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ