Ο έρωτας όλα τα νικά: Έδωσε μάχη για την αλλαγή νόμου 500 ετών ώστε να παντρευτεί την πεθερά του

Τον έρωτα στο πρόσωπο της πεθεράς του βρήκε ένας άνδρας, ο οποίος πήρε διαζύγιο από την επί 8 έτη σύζυγό του και άλλαξε τον βρετανικό νόμο ισχύος 500 ετών για να καταφέρει να παντρευτεί τη γυναίκα της ζωής του, λέγοντας ότι η σχέση τους πλέον είναι πιο δυνατή από ποτέ. Ο 65χρονος Κλάιβ Μπλούντεν και η 77χρονη Μπρέντα είναι μαζί εδώ και 30 χρόνια ενώ κατάφεραν να παντρευτούν επίσημα το 2007. Ο Κλάιβ από το Γουόρινγκτον του Τσεσάιρ συνελήφθη το 1997 όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε τα σχέδιά του για γάμο. Μάλιστα, ο άνδρας αντιμετώπισε το ενδεχόμενο επταετούς φυλάκισης λόγω νομικού κωλύματος και έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει το επώνυμο της Μπρέντα.

Ο Κλάιβ επιδόθηκε σε αγώνα για να αλλάξει ο νόμος, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να λαμβάνει απόφαση δέκα χρόνια μετά, το 2005. Όπως είπε στη Mirror: Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι δεν θα διαρκούσε ο έρωτάς μας αλλά τώρα είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ. Είμαστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο όλη την εβδομάδα και υπάρχει μαγεία σ’ αυτό”. Η Μπρέντα πρόσθεσε: “Ο Κλάιβ είναι κύριος και με φροντίζει. Μπορεί να γίνομαι γκρινιάρα αλλά εκείνος με καθησυχάζει”. Η κόρη της και πρώην σύζυγος του Κλάιβ, Ιρένε, δεν εμφανίστηκε στον γάμο τους. Το 2012 είπε στο περιοδικό People: “Δεν ξέρω πια ποια είναι η μητέρα μου, με πρόδωσε. Αυτό το πρόσωπο που χαμογελά και γελά με τον πρώην μου ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για ανανέωση των όρκων της, είναι μία παντελώς άγνωστη σ’ εμένα”. Οι δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναγνώρισαν το δικαίωμα σε μια Βρετανίδα να παντρευτεί τον πεθερό της το 2005 με την απόφαση να αναγκάζει τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο ώστε η γυναίκα να παντρευτεί τον πατέρα του πρώην συζύγου της. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο υπάρχων νόμος προστάτευε την οικογένεια και την ηθική, απέτρεπε τον σεξουαλικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε γονείς και παιδιά και προστάτευε τα παιδιά από σύγχυση, άγχος και βλάβη.

Οι 7 Ευρωπαίοι δικαστές είπαν ότι ο βρετανικός νόμος παραβίαζε το Άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προσφέρει το δικαίωμα του γάμου σε άνδρες και γυναίκες. Ο Κλάιβ και η Μπρέντα άρχισαν να βγαίνουν το 1989, τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό του από την κόρη της Μπρέντα, Ιρένε Λιτλ. Αναφερόμενος πώς έσμιξαν είπε παλαιότερα στο BBC: “Πήγαινα να δω τα παιδιά στο σπίτι. Αρχίσαμε να μιλάμε, πήγαμε για ένα ποτό, ένα γεύμα, όπως κάθε φυσιολογική σχέση. Εκείνη τη στιγμή ήταν σαν οποιαδήποτε άλλη σχέση είχα εκείνα τα τέσσερα χρόνια”. Παραδέχτηκε πως η απόφασή τους αρχικά σόκαρε την οικογένεια αλλά μετά έγιναν πιο φιλικοί. Η Μπρέντα είπε ότι ακόμη και ο πρώην σύζυγός της την ενθάρρυνε υποστηρίζοντας ότι η απόφασή της να παντρευτεί δεν σχετιζόταν με την κόρη της αφού είχε ξαναπαντρευτεί. Ο Κλάιβ και η Ιρένε είχαν παντρευτεί το 1977 και απέκτησαν δύο κόρες. Χώρισαν το 1985. Η Ιρένε είχε κατηγορήσει τον Κλάιβ για βία στη διάρκεια του γάμου τους, ισχυρισμό που εκείνος διαψεύδει. Αναφερόμενη στη μητέρα της, η Ιρένε πρόσθεσε: “Τη λυπάμαι και φοβάμαι για την ασφάλειά της αλλά ξέρει ακριβώς πού μπλέκει”. Είπε πως η μητέρα της τη στήριξε μετά το διαζύγιο και της είχε εκμυστηρευτεί τη φερόμενη βίαιη συμπεριφορά του. Ο Κλάιβ όμως τη διαψεύδει λέγοντας ότι ο γάμος τους δεν άντεξε το γεγονός ότι εκείνη εργαζόταν βραδινές βάρδιες. Η Μπρέντα είπε επίσης ότι έχει στενή σχέση με την κόρη της προσθέτοντας ότι την επισκέπτεται συχνά.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ