Σουηδία: Γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους κλεισμένα στα δωμάτιά τους για τέσσερις μήνες λόγω κορονοϊού

Τρία παιδιά ηλικίας 10 με 17 ετών απομάκρυναν οι Αρχές της Σουηδίας από την οικογένειά τους, καθώς οι γονείς τους είχαν “τρομοκρατηθεί» από την πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους. Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου «τα παιδιά και η οικογένεια δεν μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα (…) οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία», δήλωσε ο Μίκαελ Σβέγκφορς, δικηγόρος των παιδιών.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα. Επιπλέον η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Αντίθετα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Οι γονείς, εξήγησε ο δικηγόρος, κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά. «Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου», πρόσθεσε. Στη χώρα αυτή, που δεν αναφέρεται, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ