Βερολίνο: “Πιθανή ισλαμιστική επίθεση” το μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων

Ως «πιθανή ισλαμιστική επίθεση» αντιμετωπίζονται τα τροχαία ατυχήματα που προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του σε δρόμο που διασχίζει το Βερολίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση από την εισαγγελία του Βερολίνου.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για επιθέσεις στοχευμένες, κυρίως εναντίον μοτοσικλετιστών», ενώ «οι δηλώσεις του υπόπτου μετά το συμβάν αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρχε θρησκευτικό και ισλαμιστικό κίνητρο», ανέφερε η εισαγγελία του Βερολίνου και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ο δράστης ήταν ψυχολογικά ασταθής».

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανέφεραν αρκετά γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 30χρονος Ιρακινός ο οποίος φώναξε «Αλαχού ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, χθες στις 18:35 τοπική ώρα.

«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι!», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία. Ένα άλλο κουτί που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη επίσης δεν ήταν επικίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bild, Πηγή φωτό: Bild

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ