Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Ταξιδιωτική οδηγία και για την Ελλάδα εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι αίρουν την ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλούσαν τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας και στο εξής θα εκδίδονται οδηγίες κατά περίπτωση για κάθε χώρα, δεδομένου ότι σε ορισμένες έχει βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση.

Αναφέροντας ότι η Ελλάδα, βρίσκεται βρίσκεται στο επίπεδο 3 , συστήνεται στους Αμερικανούς εάν έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Ελλάδα, να το ξανασκεφτούν στη περίπτωση που αυτό δεν είναι αναγκαίο.

Συγκεκριμένα, το CDC συστήνει να αποφεύγονται τα μη ουσιώδη ταξίδια στη χώρα μας, και καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται αναγκαία. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Όσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Σημειώνεται πάντως ότι οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο επίπεδο 3 σύμφωνα με το CDC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ