Αγία Σοφία: “Ούτε με λέιζερ, ούτε με φως θα καλυφθούν οι αγιογραφίες” λέει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού

Διέψευσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι ότι τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλυφθούν με λέιζερ ή με φώτα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com. “Ποτέ δεν εξέτασε το υπουργείο μας μελέτη κάλυψής τους με λέιζερ ή με φώτα. Ούτε και θα εξετάσει. Κινούμαστε λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις της επιτροπής και του προέδρου της UNESCO στην Τουρκία, Οτζάλ Ογούζ. Δεν αγνοούμε την UNESCO σε αυτή τη διαδικασία. Λαμβάνουμε υπόψη όλους τους ειδικούς”, είπε ο Ερσόι. Ερωτηθείς σε εάν θα καλυφθούν έστω με κουρτίνες τα μωσαϊκά, είπε: “Περιμένετε την 24η Ιουλίου. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ούτε λέιζερ, ούτε φως θα είναι, αυτό είναι σαφές”.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι έχουν επιταχυνθεί οι εργασίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του μνημείου για τη μετατροπή σε τζαμί, ενώ αργότερα θα αναζητηθεί ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός για περισσότερες αλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας ότι τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας θα πρέπει να καλυφθούν με κουρτίνες ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος συσκότισής τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ