Αίγυπτος: Συνελήφθη άνδρας για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών

Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν το Σάββατο έναν άνδρα ύποπτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών, σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας, έπειτα από μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούσε τις αρχές να δράσουν.

Μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που περιγράφουν φρικτές σεξουαλικές επιθέσεις και εκβιασμούς που διέπραξε ένας άνδρας εναντίον πολλών γυναικών, εξόργισαν χρήστες του διαδικτύου.

Ο άνδρας κατηγορείται μεταξύ άλλων και για απόπειρα επίθεσης σε ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που αναρτήθηκαν την Τετάρτη σε ένα λογαριασμό στο Instagram, αυτές οι επιθέσεις χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2018.

Hashtags με το όνομα του φερόμενου δράστη κυκλοφόρησαν επίσης ευρέως στο Twitter και στο Facebook, με τους χρήστες του διαδικτύου να καλούν τις κρατικές αρχές να δράσουν. 

«Το άτομο που κατηγορείται για παρενόχληση αυτών των γυναικών συνελήφθη και θα κινηθούν εις βάρος του δικαστικές διαδικασίες σε συνέχεια των καταγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η πηγή ασφαλείας.

«Οι εμπλεκόμενες θα πρέπει να υποβάλουν επίσημες καταγγελίες», πρόσθεσε η πηγή, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του υπόπτου.

Το Σάββατο, το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών της Αιγύπτου (NCW) υπέβαλε καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα για να ξεκινήσει έρευνα.

«Το NCW ακολούθησε τον λογαριασμό στο Instagram, που ξεκίνησαν γυναίκες και κορίτσια κατηγορώντας έναν άνδρα για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις», ανέφερε το Συμβούλιο σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την οργάνωση, αρκετά θύματα, που ήρθαν σε επαφή με το NCW, δήλωσαν ότι ο άντρας «τα εκβίαζε και απειλούσε να τα δυσφημίσει χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο αυτών των φρικιαστικών εγκλημάτων».

Το Συμβούλιο κάλεσε αυτές τις γυναίκες να υποβάλουν μήνυση στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, ο άνδρας αυτός είναι φοιτητής. Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Καΐρου υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο ύποπτος ήταν φοιτητής στο ίδρυμά του, αλλά ότι τον απέβαλε το 2018.

Οι εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών τα τελευταία χρόνια τονίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης.

Παρά την έγκριση νόμου το 2014 με τον οποίο ποικινοποιείται, η σεξουαλική παρενόχληση – λεκτική και σωματική – παραμένει κοινό φαινόμενο στην Αίγυπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ