Κώδικας Ντα Βίντσι: Έξαλλη η πρώην σύζυγος με τις ερωμένες και τα ακριβά δώρα του Νταν Μπράουν

Αγωγή κατά του πρώην συζύγου της του διάσημου συγγραφέα του “Κώδικα Ντα Βίντσι”,Νταν Μπράουν, τον οποίο κατηγορεί για “παράνομη και κακή” συμπεριφορά, κατέθεσε η Μπλάιθ Μπράουν, “Προσπαθώ διαρκώς να χωνέψω τη σοκαριστική αλήθεια που παρέμεινε κρυφή στη διάρκεια του διαζυγιου μου ότι ο Νταν ζούσε διπλή ζωή” αναφέρει στην αγωγή της η Μπλάιθ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον επιτυχημένο συγγραφέα από το 1997 έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Η πρώην σύζυγος ξέσπασε κατά του Μπράουν κατηγορώντας μία λαμπερή εκπαιδεύτρια αλόγων από την Ολλανδία ότι ήταν η κρυφή ερωμένη του συζύγου της, μεταξύ άλλων γυναικών. Η Τζούντιθ Πίτερσεν, που σχολίασε τις κατηγορίες της Μπλάιθ ως “αυτό είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα ανάμεσα στον Νταν και την Μπλάιθ”, φέρεται να ήταν η ερωμένη του συγγραφέα που έθεσε τέλος στον 21χρονο γάμο του.

Η όμορφη μελαχρινή γνώρισε το ζευγάρι το 2013 όταν έφθασε από την Ολλανδία στις ΗΠΑ για να εκπαιδεύσει τα άλογά τους. Ωστόσο, το όνομά της ήρθε στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της συζυγικής διαμάχης. “Δεν αφορά εμένα να σχολιάσω, αλλά δικαστή στην Αμερική. Δεν είμαι μέρος αυτής της αγωγής και θα εκτιμούσα αν σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου” επεσήμανε η Πίτερσεν, η οποία περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα ως “νεαρή εκπαιδεύτρια αλόγων από την Ολλανδία” και ονομάστηκε με τα αρχικά Τζ.Π. Η κοπέλα φέρεται να δέχτηκε ακριβά δώρα από τον 56χρονο συγγραφέα που είναι λάτρης της ιππασίας. Ο Μπράουν κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του ότι χάρισε άλογα, φορτηγό μεταφοράς δύο αλόγων και ένα αυτοκίνητο στην Πίτερσεν όπως και χρηματοδότησε τον σταύλο της.Μάλιστα, φέρεται να πλήρωσε και την ανακαίνιση του διαμερίσματός της στην Ολλανδία. Ένα από τα δώρα που της έκανε φέρεται να είναι το βραβευμένο άλογο LimiTed Edition, αξίας 346.700 δολαρίων. Τώρα μένει σε έναν ανακαινισμένο αχυρώνα στο Βουρστ, εξήντα μίλια από το Άμστερνταμ και διευθύνει κοντινούς σταύλους τους οποίους επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα. Ο γάμος του Νταν Μπράουν με την Μπλάιθ είχε λήξει από τον Αύγουστο του 2018, όταν η σύζυγός έφυγε από το ονειρεμένο σπίτι τους στη Ράι Μπιτς, στο Νιου Χαμσάιρ.

Συμφώνησε με την παράκλησή του για έναν γρήγορο διακανονισμό και συμφώνησαν να χωρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου τον Δεκέμβριο του 2019, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι ισχυρισμοί για τη μυστική, διπλή ζωή του Μπράουν και οι ψευδείς δηλώσεις για τα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά και οι συζυγικές του ατασθαλίες. Ο συγγραφέας των best seller είχε για πολλά χρόνια σχέση με την εκπαιδεύτρια αλόγων όπως και με άλλες γυναίκες, υποστηρίζει η Μπλάιθ Μπράουν. Η Πίτερσεν προσελήφθη τέλος του 2013 για να βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός αλόγου του Μπράουν. Σύμφωνα με την αγωγή έγινε φίλη και έμπιστη της Μπλάιθ που την προσκάλεσε στο πάρτι γενεθλίων του Νταν Μπράουν που συμπλήρωνε τα 50 του χρόνια. Λέγεται ότι το ζευγάρι πλήρωσε και μία διορθωτική επέμβαση στον τραυματισμένο ώμο της κοπέλας, τον Οκτώβριο του 2014.

Σύμφωνα με την αγωγή, ενώ η Πίτερσεν ανάρρωνε στο σπίτι των Μπράουν, τότε συνήψε σχέση με τον συγγραφέα. Ενώ η σύζυγος του Μπράουν έλειπε για ένα ιππικό σόου, ανέφερε ότι εκείνος αφαίρεσε σημαντικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και περιουσιακά στοιχεία και τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει εξαιρετικά δώρα για την ερωμένη του., όπως άλογα, την ανακαίνιση του διαμερίσματός της, αυτοκίνητα, φορτηγό μεταφοράς αλόγων κ.λπ. Χρηματοδότησε και ολόκληρο εκπαιδευτήριο αλόγων στην Ολλανδία για εκείνη, πληρώνοντας ακόμη και 36.000 λίρες για ένα άλογο το οποίο η Πίτερσεν το ονόμασε Ντα Βίντσι προς τιμήν του Μπράουν. Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο, ο Μπράουν χρησιμοποίησε το όνομα του λογοτεχνικού επιμελητή του στη μεταφορά χρημάτων για να αποφύγει να τον εντοπίσει η σύζυγός του. Όταν τον Ιανουάριο του ζήτησε τον λόγο αφού έμαθε για τις κρυφές μεταφορές χρημάτων, φέρεται να παραδέχτηκε ότι την εξαπάτησε προσωπικά και οικονομικά λέγοντας “έκανα κακά πράγματα με πολλούς ανθρώπους”. Εκείνη είπε ότι αυτός παραδέχτηκε τη σχέση του με την Πίτερσεν και παράλληλα ομολόγησε και τη σχέση του με μία κομμώτρια. Η Μπλάιθ είπε επίσης ότι την απάτησε με μια πολιτικό από την Ανγκουίλα, περιοχή στην ανατολική Καραϊβική όπου είχαν σπίτι και με την προσωπική του εκπαιδεύτρια στο Νιου Χαμσάιρ. Στην αγωγή αναφέρεται ότι όλο αυτό της προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημία και πως “ο πόνος, η ταπείνωση, η προδοσία κα ιη αγωνία της Μπλάιθ είναι αφόρητα και εξουθενωτικά. Δυσκολεύεται φοβερά να φάει ή να κοιμηθεί. Ο Νταν της προκάλεσε σημαντικό συναισθηματικό στρες”.

Πηγή: bostonglobe.com, DailyMail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ