Ευρωκοινοβούλιο: “Αετονύχηδες” εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία και διέρρηξαν 50 γραφεία ευρωβουλευτών

Στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία του κορονοϊού, έπεσαν τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα γραφεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας από τον Μάρτιο. Έτσι, οι δράστες… άδραξαν την ευκαιρία και “τρύπωσαν” σε τουλάχιστον 50 γραφεία ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κακοποιοί παραβίασαν κλειδαριές, έσπασαν ντουλάπες και απέσπασαν σε αρκετές περιπτώσεις εξοπλισμό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που σύμφωνα με τους ίδιους περιείχαν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα. Σε άλλα γραφεία προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές αντιμετώπισαν με χιούμορ τη διάρρηξη και έφτιαξαν μηνύματα προς τους κακοποιούς ζητώντας να μην τους κλέψουν ή να αφαιρέσουν συγκεκριμένα αντικείμενα από τα γραφεία τους.

Οι πρώτες αναφορές για διαρρήξεις έγιναν τον Απρίλιο και στη συνέχεια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε πως διενεργείται έρευνα σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, ότι ενίσχυσε την φύλαξη στην περίμετρο και στους διαδρόμους του κτιρίου του κοινοβουλίου και πως ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι «υπάρχει κάτι σοβαρό».

Πηγή: ert.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ