Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στον Παναμά

Στον Παναμά καταγράφηκε χθες Τετάρτη νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, την ώρα που διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στην πρωτεύουσα για να καταγγείλουν τα φερόμενα φαινόμενα διαφθοράς στις κρατικές συμβάσεις για την αγορά υλικών προοριζόμενων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σήμερα (χθες Τετάρτη) καταγράψαμε 656 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.884 κρούσματα» μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενημέρωσε τον Τύπο ο Ισραέλ Σεδένιο, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά 413 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19, εκ των οποίων 10 τις προηγούμενες 24 ώρες. Αυτός ήταν ο πιο υψηλός αριθμός θανάτων από το Σάββατο, όταν διαπιστώνονταν 16.

Ο Παναμάς των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα της κεντρικής Αμερικής που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας.

Το θλιβερό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες ανακοινώθηκε την ημέρα που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας διαδήλωση εναντίον της φερόμενης διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών. Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα μετά τη δημιουργία προσωρινού νοσοκομείου δυναμικότητας εκατό κλινών για την αντιμετώπιση της κρίσης, έναντι ποσού 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο δεύτερης έρευνας που διενεργείται εξετάζεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους της παναμαϊκής κυβέρνησης για την αγορά περίπου εκατό μηχανημάτων τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής ασθενών έναντι τιμήματος 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων και 2,5 εκατομμυρίων συσκευασιών με αντισηπτική γέλη έναντι 13,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ