Προκλήσεων συνέχεια από τα τουρκικά ΜΜΕ: Στο τέλος καλοκαιριού ξεκινούν οι έρευνες στη Μεσόγειο – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι με τα ΜΜΕ της χώρας να μπαίνουν την Τρίτη στο χορό αναφέροντας ότι στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει η χώρα μέσω της κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων τις έρευνες στη Μεσόγειο.

«Με βάση τη νομική διαδικασία οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν επισήμως στο τέλος του καλοκαιριού», αναφέρει σε δημοσίευμα της το site “Haberturk” που αφήνει να εννοηθεί πως η κρατική Εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας “παίζει” μόνη της εντός της χώρας για να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο.

Συγκεκριμένα, το “HaberTurk” που επικαλείται πηγές από την Άγκυρα, αναφέρει ότι οι σχετικές αιτήσεις για έρευνα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που υποβλήθηκαν στις 30 Μαΐου και ανακοινώθηκαν στην εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως, αναμένεται να εγκριθούν μετά από περίοδο 90 ημερών κι έπειτα να ξεκινήσουν οι έρευνες, καθώς με βάση τους κανονισμούς ανάθεσης έργου πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο 3 μηνών και σε άλλες εταιρείες που τυχόν θέλουν να υποβάλλουν αντίστοιχες αιτήσεις.

Σύμφωνα με τη “Haberturk”, ωστόσο, είναι δύσκολο να εμφανιστεί άλλη εταιρεία και να υποβάλει αίτηση για τέτοιου μεγέθους έρευνες και σε μία τέτοια περιοχή.

Δείτε το βίντεο από το Open:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ