Harry Potter: Αυτή ήταν η πηγή έμπνευση της J.K. Rowling για το όνομα του Snape – BINTEO

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του 7ου και τελευταίου βιβλίου του Harry Potter, με τίτλο “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου”. Η συγγραφέας των βιβλίων, J.K. Rowling, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να δίνει πληροφορίες στους φαν, σχετικά με τους χαρακτήρες του μαγικού κόσμου που δημιούργησε.

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Rowling αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε το όνομα του Snape. O Severus Snape είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους, αγαπητούς και ταυτόχρονα μισητούς χαρακτήρες του σύμπαντος του Harry Potter.

Πιο συγκεκριμένα, η πασίγνωστη συγγραφέας εξήγησε πως εμπνεύστηκε το όνομα του καθηγητή Snape, όταν έγραφε τις πρώτες σελίδες του πρώτου βιβλίου, “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”.

“Περνούσα από αυτήν την πινακίδα κάθε πρωί όταν πήγαινα στη δουλειά και ζούσα στο Clapham. Πολύ αργότερα -μετά την έκδοση του βιβλίου- επισκέφθηκα ξανά τη περιοχή και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ΑΥΤΟΣ ήταν ο λόγος που το ‘Severus’ ξεπήδησε από το κεφάλι μου όταν σκεφτόμουν πως θα βαφτίσω τον Snape”, έγραψε στο twitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ