Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Ήταν οι θέσεις των επιζώντων η αιτία που σώθηκαν; – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Ένας τραπεζίτης και ένας μηχανικός ήταν οι μόνοι επιζώντες της αεροπορικής τραγωδίας στο Καράτσι, όταν αεροπλάνο των Πακιστανικών Αερογραμμών έπεσε πάνω σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 97 από τους 99 επιβαίνοντες.

Ο Ζαφάρ Μασούντ, πρόεδρος της Τράπεζας του Πουντζάμπ και ο 24χρονος Μοχάμεντ Ζουμπαΐρ, μηχανικός ήταν οι δύο άνθρωποι που γλίτωσαν από θαύμα. Δεκαεννέα από τους νεκρούς που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, αναγνωρίστηκαν και κηδεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Η λίστα επιβατών της πτήσης του Airbus A320 που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνει τις θέσεις των δύο επιζώντων, με τον Μασούντ να κάθεται μπροστά μπροστά και τον Ζουμπαΐρ δέκα σειρές πιο πίσω. Συγκεκριμένα, ο τραπεζίτης καθόταν στη θέση 1C, και ήταν αυτός που είδαμε στα πλάνα να ανασύρεται ζωντανός πάνω σε φορείο μέσα από τα συντρίμμια. Ο δεύτερος επιζών, ο 24χρονος μηχανικός καθόταν στη θέση 10C. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, οι καλύτερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο είναι οι μπροστινές ενώ περισσότερες πιθανότητες να διασωθούν σε ενδεχόμενη συντριβή έχουν όσοι κάθονται από τη μέση περίπου και πίσω.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ