• "Σούζα τα αλογάκια" οι Γερμανοί...

  5:48 μμ, Τρίτη 21 Αυγ 2012 5:48 μμ, Τρίτη 21 Αυγ 2012

  Οι Γερμανοί καταναλωτές αγοράζουν αυτοκίνητα με ολοένα και πιο ισχυρή ιπποδύναμη, αψηφώντας τις ανήκουστες τιμές των καυσίμων και τις ανησυχίες για το περιβάλλον, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

  Για τους πρώτους μήνες του 2012, οι κινητήρες στα νέα αυτοκίνητα που αγοράσθηκαν στη Γερμανία είχαν μέση ιπποδύναμη 138 άλογα, μεγαλύτερη από τα 135 άλογα κατά μέσον όρο το 2011 και 130 άλογα το 2010, σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών Αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσης (βορειοδυτικά).

  Ο λόγος αυτής της τάσης είναι κατά βάση η προτίμηση των Γερμανών αυτοκινητιστών για τους κινητήρες ντίζελ --οι οποίοι είναι φύσει πιο δυνατοί από τους κανονικούς βενζινοκινητήρες-- και για τα οχήματα 4Χ4, τα οποία ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν τέτοιους κινητήρες ντίζελ, τονίζει στην έκθεσή του ο συντάκτης της Φέρντιναντ Ντίντεχοφερ.

  «Περισσότεροι ίπποι δεν οδηγούν κατ' ανάγκην σε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου», χάρη στους λιγότερο βενζινοβόρους κινητήρες της νέας γενεάς, τη χρήση υβριδικών κινητήρων, ή συστημάτων ελάττωσης της κατανάλωσης καυσίμων στις αστικές ζώνες (Start/Stop), υπενθυμίζει η έκθεση.

  Μολαταύτα, «με μία λιγότερο κραυγαλέα αύξηση» της ιπποδύναμης των κινητήρων, «οι στόχοι για μειώσεις των εκπομπών CO2 θα επιτυγχάνονταν γοργότερα απ' ότι σήμερα», προσθέτει ο Νίντενχοφερ, ζητώντας να ισχύσει ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην ΕΕ για τις εκπομπές των αυτοκινήτων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα