Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ε.Ε. παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας και της Κύπρου

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε το ανακοινωθέν της Παρασκευής των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, το οποίο καταδικάζει την Τουρκία για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, καθώς και για την εξορυκτική δραστηριότητα της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζει το ύφος του ανακοινωθέντος “στείρο”, που δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό.

“Το τελευταίο ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Αυτή η νοοτροπία που παραμένει αδιάφορη στις καλής προθέσεως προσπάθειες της Τουρκίας και γίνεται όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, δεν πρόκειται να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία προσθέτει:

“Έχει νόημα το πώς η ΕΕ, που δεν μπόρεσε να δείξει την αλληλεγγύη της στον αγώνα κατά του κορονοϊού, τη δείχνει και -μάλιστα χωρίς όρους- όταν πρόκειται για την Κύπρο”.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει “άβουλη” την ΕΕ, η οποία στο όνομα μίας τυφλής αλληλεγγύης “σέρνεται” από την Ελλάδα και την Κύπρο. “Η ΕΕ αντί να παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης της Νότιας Κύπρου στο όνομα μιας τυφλής αλληλεγγύης, θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με βάση την κοινή λογική και να λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα –με βάση το διεθνές δίκαιο- δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’. Όπως πάντα, επαναλαμβάνουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί σε έναν δίκαιο διάλογο”.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ