Η LATAM Airlines προχώρησε σε 1.400 απολύσεις

Η αεροπορική εταιρεία LATAM Airlines, η μεγαλύτερη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα καταργήσει 1.400 θέσεις εργασίας στη Χιλή, στην Κολομβία, στον Ισημερινό και στο Περού, εξαιτίας του δραστικού περιορισμού των πτήσεών της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η LATAM, η οποία έχει την έδρα της στο Σαντιάγο, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην απόλυση περίπου του 3% του εργατικού δυναμικού της.

Είναι ο πρώτος αερομεταφορέας στη Λατινική Αμερική που ανακοινώνει απολύσεις.

«Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της [ασθένειας] COVID-19 είναι σοβαρές και καθιστούν αναπόφευκτη τη μείωση του μεγέθους του ομίλου LATAM για να εξασφαλιστεί η μεσοπρόθεσμη επιβίωσή του», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρομπέρτο Άλβο, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του, κάνοντας λόγο για «δύσκολη» απόφαση.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες της περιοχής έχουν πάψει να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζομένους τους χωρίς τυπικά να τους έχουν απολύσει.

Η Azul SA, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, έχει θέσει περί το 78% των εργαζομένων της σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της Gol Linhas Aereas Inteligentes και Avianca δεν καταβάλλουν μισθούς σε περίπου τους μισούς εργαζομένους τους.

Η LATAM είχε ήδη μειώσει τους μισθούς των περίπου 43.000 εργαζομένων της στο μισό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ