Το καταραμένο χωριό – Το ανατριχιαστικό μυστικό που κρύβεται στα τείχη του – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να μοιάζει με τον τέλειο τουριστικό προορισμό, ωστόσο το χωριό στα ορεινά της νότιας Ιταλίας κρύβει ένα τόσο ανατριχιαστικό μυστικό που οι έντρομοι κάτοικοί του δεν τολμούν να προφέρουν το όνομά του και αναφέρονται σ’ αυτό ως το “χωριό χωρίς όνομα”.

Το Κολομπράρο βρίσκεται στην επαρχία Ματέρα, στα καταπράσινα ορεινά της νότιας Ιταλίας και μοιάζει με ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο ομορφιά και γραφικά μονοπάτια. Ωστόσο, θεωρείται καταραμένο με τρομακτικά παραδείγματα κακοτυχίας και δυστυχίας να πέφτει πάνω σ’ όσους όσους βρίσκονται εντός των τειχών.

Ο θρύλος της κατάρας χρονολογείται στα 1940, όταν ο τότε δήμαρχος του Κολομπράρο, Μπιάτζιο Βιργίλιο, λέγεται ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είπε “αν δεν λέω την αλήθεια, να πέσει ο πολυέλαιος”. Δευτερόλεπτα μετά ο τεράστιος πολυέλαιος πάνω από το κεφάλι του έπεσε στο πάτωμα και από τότε οι ντόπιοι θεωρούν ότι ο Βιργίλιο έριξε ανατριχιαστική κατάρα στο χωριό τους.

Από τότε οι χωρικοί πιστεύουν στην κατάρα και από εκείνη την καταραμένη μέρα έχει συμβεί σειρά ανεξήγητων τραγωδιών. Η κακή φήμη του χωριού έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ που ένας ντόπιος παραδέχεται πως ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο κοντινής πόλης, οι άνθρωποι απομακρύνονταν από κοντά του όταν διαπίστωσαν ότι αυτός έρχεται από το Κολομπράρο.

Ακόμη και η ονομασία του χωριού όμως φέρεται να έχει τρομακτική προέλευση. Έχει ρίζες στη λέξη “coluber”, που σημαίνει “φίδια” και κάποιοι ντόπιοι λένε πως είναι ένα μέρος όπου το κακό έχει ισχυρή παρουσία. Όχι μόνο αυτό αλλά το Κολομπράρο έχει τη φήμη ότι είναι η πατρίδα πανίσχυρων γυναικών που έκαναν μαγεία, ξόρκια, κακό μάτι, κατάρες.

Κάποιοι θεωρούσαν ότι είχαν θεραπευτικές ικανότητες και πήγαιναν σ’ αυτές με συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, ζητώντας να άρουν από πάνω τους την κατάρα. Μερικές πράγματι προσέφεραν θεραπεία, με αποτέλεσμα να διαδοθεί ακόμη περισσότερο η φήμη για τη μαύρη μαγεία και τις σκοτεινές δυνάμεις τους. Χρησιμοποιούσαν μίγμα από αλάτι, κάρβουνο και νερό, το έτριβαν στο μέτωπο του ανθρώπου που υπέφερε και μετά έριχναν το μολυσμένο νερό σε ένα σταυροδρόμι. Ο πρώτος άνθρωπος που θα περνούσε από το σταυροδρόμι θα έπαιρνε την κατάρα, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες. Αν και αυτές οι γυναίκες δεν υπάρχουν πια ή δεν ζουν στο χωριό, πολλοί φοβούνται ότι οι δυνάμεις τους είναι ακόμη παρούσες. Και είναι ελάχιστοι γενναίοι που ακόμη μιλούν γι αυτές τις γυναίκες στο Κολομπράρο και ακόμη λιγότεροι αυτοί που το κάνουν αυτό όταν έχει πέσει το φως του ήλιου.

Υπάρχουν ακόμη ιστορίες για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο χωριό, που είναι αδύνατο να εξηγηθούν με ιατρική ή μαγεία. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι μωρά γεννήθηκαν με δύο καρδιές και τρεις πνεύμονες. Φρικιαστικές κατολισθήσεις και περίεργα τροχαία ατυχήματα φέρεται να στοιχειώνουν το Κολομπράρο αλλά η κατάρα δεν επηρεάζει τους πάντες. Μόνοι οι επισκέπτες του χωριού φέρεται να δέχονται τις τρομερές συνέπειες της κακοτυχίας του Κολομπράρο.

Η Έλεν ντι Νάπολι είπε: “Δεδομένης της καταγωγής μου, έχω ανοσία στη γρουσουζιά. Αυτά τα τρομακτικά πράγματα συμβαίνουν μόνο στους ανθρώπους που έρχονται εδώ για πρώτη φορά στη ζωή τους και πιστεύουν στους οιωνούς” Άλλοι πάλι αρνούνται να πιστέψουν σε κατάρες και δεισιδαιμονίες και λένε ότι τα περί μαγείας είναι βλακείες και πως ο πολυέλαιος έπεσε στο κεφάλι του δημάρχου επειδή δεν είχε τοποθετηθεί σωστά.

Πάντως ,οι κάτοικοι έχουν βρει έξυπνους τρόπους να εμπορευματοποιήσουν τις φήμες της κατάρας και διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις τον Αύγουστο οπότε συρρέουν οι επισκέπτες να δουν τις μάγισσες και τους μασκοφόρους και τους λυκάνθρωπους.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Mirror, Daily Mail, italiantribune.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ