Τσαβούσογλου: Βάλτε μας στην ΕΕ για να γίνετε ισχυρότεροι στον αγώνα κατά του κορονοϊού

Επίθεση… φίλιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καλώντας τις Βρυξέλλες να να εντάξουν την Τουρκία στην Ένωση, ώστε να γίνουν ισχυρότερες στον αγώνα κατά του κορονοϊού, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον.

Όπως αναφέρει, η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις “δοκιμάζουν” την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Ο ίδιος αναφέρει ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ και υποστηρίζει πως η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί.

Καταλήγοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η αύξηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς δεν θα είναι μόνο σημαντική για την ΕΕ, αλλά και για την περιοχή και το μέλλον του διεθνούς συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ