• Αποχωρεί ο ΟΗΕ από τη Δαμασκό

  4:17 μμ, Δευτέρα 20 Αυγ 2012 4:17 μμ, Δευτέρα 20 Αυγ 2012
  Οι παρατηρητές του ΟΗΕ αποχωρούν σήμερα από τη Δαμασκό, μετά τη διάρκειας τεσσάρων μηνών αποστολή τους στη Συρία, η οποία είχε αρχικά ως στόχο την επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών.

  Επτά οχήματα του ΟΗΕ αναχώρησαν από ξενοδοχείο στη συριακή πρωτεύουσα μεταφέροντας κάποια από τα τελευταία μέλη της αποστολής στη Συρία.

  "Η αποστολή μας απέτυχε, επειδή οι δύο πλευρές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους", δήλωσε ένας παρατηρητής του ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

  Η εντολή της αποστολής των παρατηρητών έληξε την Κυριακή το βράδυ, μετά τη δήλωση διπλωματών του ΟΗΕ ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μια συνέχιση των επιχειρήσεών τους στη χώρα. Οι τελευταίοι παρατηρητές αναμένεται ότι θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα ως την Παρασκευή.

  Παράλληλα το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχει συνομιλίες το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο με τον νέο μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι.

  Ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχτεί τον Αλγερινό διπλωμάτη στο προεδρικό μέγαρο στις 17:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία.

  Ο Μπραχίμι ανέλαβε τα καθήκοντα του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία μετά την παραίτηση του Κόφι Άναν.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα