ΚΙΝΑΛ: Χωρίς διαγνωστικά τεστ η επιστροφή στην καθημερινότητα κρύβει κινδύνους

Την απουσία των απαραίτητων test για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως όλα θα δοκιμαστούν στην πράξη. «Χωρίς πολιτική και σχέδιο για τα τεστ, κάθε “πείραμα” επιστροφής στην καθημερινότητα μοιάζει κενό γράμμα, που κρύβει κινδύνους για όλες τις κοινωνικές, ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά κυρίως, για τον ευάλωτο πληθυσμό, όπως είχαμε εγκαίρως», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής . Επαναφέρει τη πρότασή του για την δημιουργία του Δικτύου Πρώτης Γραμμής και για τεστ ακόμη και στο σπίτι καλώντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για αυτό. Ταυτόχρονα, η δωρεάν παροχή μάσκας και αντισηπτικών σε νοσοκομεία, ιδρύματα, κοινωνικές δομές είναι αυτονόητη και απαραίτητη.

Σχετικά με τις μάσκες το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει επίκαιρη ερώτηση υπογραμμίζοντας ότι η τιμή των μασκών μιας χρήσης έχει εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα ενώ προσθέτει πως για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα αισχροκέρδειας να συμπεριλαμβάνεται, ως έσχατη λύση, το μέτρο της διατίμησης.

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλλιεργούν τυχοδιωκτικά σενάρια εκλογών . «Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για λουκέτα, ύφεση και αναπόφευκτες εκλογές μέσα στο έτος, έρχονται να προστεθούν στις διαρροές και τα σενάρια της κυβέρνησης. Φαίνεται ότι Μέγαρο Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν χρόνο μέσα σε μια περίοδο δοκιμασίας να κάνουν εκλογικούς σχεδιασμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς. Μια τέτοια στάση δείχνει μόνο τυχοδιωκτισμό και περιφρόνηση στην αγωνία των πολιτών», αναφέρει συγκεκριμένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ