• Νέες μάχες σε Δαμασκό και Χαλέπι

  11:23 πμ, Δευτέρα 20 Αυγ 2012 11:23 πμ, Δευτέρα 20 Αυγ 2012

  Νέες μάχες ξέσπασαν στη Δαμασκό και το Χαλέπι όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσά τους οχτώ πολίτες.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χθες, πρώτη ημέρα της θρησκευτικής γιορτής Αΐντ ελ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού, 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία.

  Εξάλλου γι' ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη Χεράκ της νότιας Συρίας κάνει λόγο το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, ο οποίος καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν.

  "Οι φονικές επιθέσεις που το αιμοσταγές καθεστώς πραγματοποιεί εδώ και περίπου τρεις μήνες στην πολιορκούμενη Χεράκ, εμποδίζουν την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή", τονίζει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

  Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τους νέους βομβαρδισμούς της πόλης τα ξημερώματα.

  Στην πρωτεύουσα, ξέσπασαν μάχες ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις συνοικίες Ασάλι και Καντάμ όπου ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

  Από το πρωί διεξάγονται μάχες και στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι στο Χαλέπι πάνω από την οποία πετούν ελικόπτερα. Την ίδια στιγμή ο στρατός βομβαρδίζει τις συνοικίες Σαάρ, ντ΄Ιζάα, Σεΐφ αλ-Ντάουλα, Ταρίκ αλ-Μπαμπ, Μπουστάν αλ-Κασρ καθώς και τομείς της συνοικίας Σαλαχεντίν, η οποία παραμένει στα χέρια των ανταρτών.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα