• Γερμανοί κατάσκοποι στη Συρία

  12:05 μμ, Κυριακή 19 Αυγ 2012 12:05 μμ, Κυριακή 19 Αυγ 2012

  Γερμανοί κατάσκοποι δρουν στα ανοιχτά των συριακών ακτών μεταδίδοντας πληροφορίες προκειμένου να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

  Οι πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) επιβαίνουν σε πλοιάρια που βρίσκονται στα ανοιχτά της Συρίας και διαθέτουν τεχνολογία που τους επιτρέπει να παρατηρούν τις μετακινήσεις του στρατού από απόσταση μέχρι και 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μπιλντ αμ Ζόνταγκ. Μεταδίδουν τις πληροφορίες τους σε Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματικούς και κατόπιν ενημερώνουν και τους Σύρους αντάρτες.

  Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα είπε ότι "καμία δυτική υπηρεσία πληροφοριών δεν έχει τόσο καλές πηγές στη Συρία" όσο η γερμανική BND.

  ΟΙ Γερμανοί πράκτορες δρουν επίσης και από τη βάση του ΝΑΤΟ στα Άδανα της Τουρκίας. "Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική συμβολή μας για την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ", φέρεται να δήλωσε ένα στέλεχος της BND στην Bild.

  Επισήμως η BND δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα