Κορονοϊός-Βρετανία: Δύο βρέφη οι νεαρότεροι ασθενείς που νίκησαν τον ιό – ΦΩΤΟ

Δύο βρεφάκια έγιναν από τους νεαρότερους ασθενείς του κορονοϊού στη Βρετανία και αν και ήταν μόλις λίγων εβδομάδων κατάφεραν να νικήσουν τον ιό.

Ο Μέισον Άτον από το Ντέρμπισαϊρ ήταν μόλις έξι εβδομάδων όταν εμφάνισε συμπτώματα με 39 πυρετό. Ούρλιαζε από το κλάμα για ώρες ενώ οι γονείς του είχαν απομείνει σαστισμένοι χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης, η Άβα ντα Σίλβα από το Ίσλινγκτον στο βόρειο Λονδίνο, ήταν μόλις επτά εβδομάδων όταν παρουσίασε υψηλό πυρετό, δεν ήθελε πλέον γάλα και έδειχνε φοβερά γκρινιάρα. Και τα δύο μωρά μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βρουν τρόπο για να τα βοηθήσουν. Και τα δύο βρέφη ανάρρωσαν πλήρως, ενώ είναι μόλις δύο από τα πολλά που μολύνονται από τον ιό. Οι γονείς τους καλούν τους άλλους γονείς να παρακολουθούν την κατάσταση των παιδιών τους για συμπτώματα του κορονοϊού και προειδοποιούν ότι δεν επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους.

Ο πατέρας του Μέισον είπε ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να ρίξουν τον πυρετό του μικρούλη τους και όταν κάλεσαν στην Άμεση Βοήθεια τους συνέστησαν να φέρουν το μωρό στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί υπέθεσαν ότι μπορεί να είναι βρογχίτιδα και τον εξέτασαν και για κορονοϊό δίνοντάς του εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Όταν έφθασαν σπίτι όμως τους τηλεφώνησε ο γιατρός και τους είπε ότι το τεστ είχε βγει θετικό. Επέστρεψαν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν με φαρμακευτική αγωγή να του ρίξουν τον πυρετό ενώ τους είπαν ότι το ερυθρό δέρμα μπορεί να παρέμενε έτσι έως έξι εβδομάδες. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο πατέρας ήταν που είχε κορονοϊό και κάλεσε το μωρό του και τη σύντροφό του.

Επίσης, η Άβα εμφάνισε συμπτώματα όταν ήταν εφτά εβδομάδων λίγες ημέρες μετά που η μητέρα της παρουσίασε έναν έντονο βήχα. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η γυναίκα δεν μπορούσε να πάει μαζί καθώς έφερε κι εκείνη συμπτώματα και έτσι με το μωρό πήγε ο πατέρας του. Ο γιατρός αρχικά φοβήθηκε ότι μπορεί το παιδί να είχε μηνιγγίτιδα αλλά της έκαναν τεστ και για τον ιό στο οποίο βγήκε θετική.

σχολίασε κι εσύ