• "Σοκάρουν οι δηλώσεις του"

  9:04 μμ, Παρασκευή 17 Αυγ 2012 9:04 μμ, Παρασκευή 17 Αυγ 2012

  Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα "σοκαριστικές" και "γεμάτες μίσος" τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το "καρκίνωμα" του Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα.

  "Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σοκαριστικές και αξιόμεμπτες δηλώσεις υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων με στόχο το Ισραήλ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τόμι Βίτορ.

  "Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσει αυτές τις γεμάτες μίσος παρεμβάσεις που σπέρνουν το διχασμό", προσθέτει ο Βίτορ σε ανακοίνωσή του, στην οποία επικρίνει επίσης την Τεχεράνη για την υποστήριξη που δείχνει προς το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

  "Αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πράγματι για την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων, τότε το Ιράν θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει την βάναυση επίθεση του Άσαντ στους Σύρους", υπογραμμίζει ο Βίτορ.

  "Η αναίσχυντη περιφρόνηση του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ιράν και την Συρία συνιστά πραγματική προσβολή στην ανθρωπότητα", καταλήγει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

  Ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα σε ομιλία του με αφορμή την Ημέρα της Αλ Κόντς (της Ιερουσαλήμ) ότι "το καρκίνωμα" του Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα