Κορονοϊός: Αναβάλλονται οι βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας συμφώνησαν χθες για την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα που είχαν προκηρυχθεί για τη 12η Απριλίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, οι αρχηγοί των έξι μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λόγω της κατάστασης με την επιδημία του κορονοϊού, δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών και πως αυτές πρέπει να αναβληθούν γι΄αργότερα, με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται από την επιδημία του κορονοϊού.

Συμφώνησαν επίσης να συσταθεί μία ομάδα ειδικών που θα εξετάσει τον νομικό τρόπο για την αναβολή των εκλογών, μιας και η Βουλή της χώρας διαλύθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές στις 12 Απριλίου. Στη Βόρεια Μακεδονία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 26 κρούσματα του κορονοϊού.

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχε ζητήσει και δρομολογήσει τον περασμένο Οκτώβριο ο τότε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά την άρνηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ