Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα από τον Τραμπ – Απαγόρευση εισόδου και στους Βρετανούς

Στο εξής θα θερμομετρούνται όλα τα πρόσωπα που έρχονται σε στενή επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, ως μέτρο πρόληψης απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, αν και βρέθηκε σε στενή επαφή με Βραζιλιάνο που έχει προσβληθεί. Και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο μοίρασε χειραψίες αγνοώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς. Παράλληλα ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, επεσήμανε και δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ