Κορονοϊός: Δωρεά 20 εκατ. δολαρίων από Ζούκερμπεργκ στη μάχη κατά του ιού

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δωρίζει 20 εκατομμύρια δολάρια για καλό σκοπό, για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention).

“Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, έτσι συνεργαστήκαμε με το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund), στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει μια δωρεά” εξηγεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το 100% των χρημάτων “θα στηρίξει άμεσα το έργο για την πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της έξαρσης σε όλο τον κόσμο”. Επιπλέον αναφέρει ότι το Ίδρυμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών “θα ξεκινήσει συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες στην καταπολέμηση της επιδημίας στις ΗΠΑ”.

Ο ιδρυτής του Facebook ευχαρίστησε “όσους εργάζονται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πανδημίας” και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ