Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Μαυριτανία

Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που ταξίδεψε εκεί από την Ευρώπη, γεγονός που εξώθησε τις αρχές να μειώσουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Γαλλία.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο υπουργός Υγείας Νεντχίρου Ουλντ Χάμε εξήγησε ότι η διάγνωση έγινε νωρίτερα χθες.

Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί «τέθηκε αμέσως σε απομόνωση» και το κράτος «διαθέτει όλα τα μέσα για να του προσφέρει φροντίδες», διαβεβαίωσε.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται λόγος για πρόσωπο «εκπατρισμένο» (η εθνικότητά του δεν διευκρινίζεται) που έφθασε από την Ευρώπη στη μαυριτανική επικράτεια τη Δευτέρα και τέθηκε από μόνο του σε απομόνωση, καθώς είχε έλθει σε επαφή στην Ευρώπη με φιλικό του πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Χθες Παρασκευή, ανέβασε πυρετό.

Ο Ουλντ Χάμε πρόσθεσε στο διάγγελμά του ότι η Νουαξότ θα απαγορεύσει τις πτήσεις τσάρτερ από τη Γαλλία.

Η ασθένεια COVID-19, συγκριτικά λίγα κρούσματα της οποίας καταγράφονταν στη δυτική Αφρική ως τώρα, σταδιακά εξαπλώνεται. Την Παρασκευή, η Γουινέα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα· η Σενεγάλη, χώρα γειτονική της Μαυριτανίας, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτειά της σχεδόν διπλασιάστηκε στα 19, κατά 11 από την προηγουμένη.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ