Ραδιοφωνικός παραγωγός έσωσε τη ζωή ακροατή του – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βρετανός ραδιοφωνικός παραγωγός Iain Lee βοήθησε ώστε να σωθεί η ζωή ενός ακροατή του που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Ο άνδρας κάλεσε στον σταθμό αργά τη νύχτα και ο Lee τον κράτησε στη γραμμή αρκετή ώρα ώστε να φθάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι του.

Ο παραγωγός του talkRADIO είπε στον ακροατή ότι δεν θα του επιτρέψει να πεθάνει και επέμενε ο άνδρας που φάνηκε ότι έκλαιγε, να του δώσει τη διεύθυνσή του ώστε να φθάσουν εγκαίρως οι πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος ο Lee, που έχει μιλήσει ανοικτά για τις δικές του προσωπικές μάχες με τα προβλήματα ψυχικής υγείας, κράτησε τον άνδρα στη γραμμή μιλώντας του επί 20 λεπτά και στη συνέχεια τον κάλεσε, μετά το τέλος της εκπομπής ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι καλά. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο παραγωγός του ραδιοφώνου έσωσε τη ζωή ακροατή με τάση αυτοκτονίας. Ήταν το 2018 που ένας άνθρωπος που έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες κάλεσε στην εκπομπή The Late Night Alternative και ενημέρωσε ότι είχε πάρει υπερβολική δόση χαπιών και βρισκόταν στη μέση του δρόμου. Ο παραγωγός εντόπισε την τοποθεσία και ο υπεύθυνος της ραδιοφωνικής παραγωγής έστειλε ασθενοφόρο εγκαίρως σώζοντας τη ζωή του ακροατή. Το πρόσφατο περιστατικό συνέβη την Τρίτη στα τελευταία 30 λεπτά της εκπομπής του Iain που είναι καθημερινή από τις 22.00-01.00. Ο ακροατής που είπε ότι τον λένε Μαρκ, ανέφερε ότι είχε πάρει υπερβολική δόση από ισχυρά παυσίπονα μαζί με αλκοόλ. Τα λόγια έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα του και είπε ότι δεν είχε κανέναν να μιλήσει και ότι θυμόταν πως ένιωσε αγάπη όταν είχε μιλήσει με τον παραγωγό στο παρελθόν. Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο, ο Iain επανειλημμένως ρώτησε τον άνδρα να τους δώσει τη διεύθυνσή του ώστε να του στείλει ασθενοφόρο. “Πρέπει ως ανθρώπινο ον, δεν μπορώ να σε αφήσω να πεθάνεις μέσα στη νύχτα”. Ο άνδρας είπε ότι ήταν 48 ετών και είχε μαλώσει με τη σύζυγό του, ενώ φάνηκε απρόθυμος να δώσει τα στοιχεία διεύθυνσης. Ο παραγωγός επέμενε να του δώσει τις λεπτομέρειες. “Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πεθάνεις απόψε. Πρέπει να σε σώσουμε. Δεν θα επιτρέψω να πεθάνεις. Κανείς δεν έχει πεθάνει στην εκπομπή μου ακόμη και δεν θα συμβεί ούτε απόψε”. Στη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος συνέχισε να του μιλά και του απέσπασε τη διεύθυνση. Του έστειλε μήνυμα δύναμης όταν επέστρεψε στον ραδιοφωνικό “αέρα” και τον κάλεσε και στη συνέχεια κατά την επιστροφή στο σπίτι του για α τσεκάρει ότι τον έχουν αναλάβει οι αρμόδιοι. Ο ίδιος και η παραγωγός του κέρδισαν ραδιοφωνικό βραβείο για το πρώτο περιστατικό πριν από 18 μήνεςΟι φωτό και το βίντεο από την Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ