Προκαλεί ο Μπαχτσελί: Εταιρική σχέση βαρβαρότητας η υποστήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό δήλωσε ότι “η στήριξη και υποστήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, που δεν υπολογίζει ανθρώπινα δικαιώματα και επιτίθεται σε αυτούς που φτάνουν στα σύνορα της, αποτελεί εταιρική σχέση στη βαρβαρότητα”.

“Η Ελλάδα που εμποδίζει αθώους ανθρώπους να περάσουν στην Ευρώπη και που τους απωθεί με βία και μίσος έχει γίνει ο ‘μετρ’ της καταδίωξης… Εάν αυτό δεν είναι βαρβαρότητα, τότε τι είναι; Η Ευρώπη είναι απαθής σε ανθρωπιστικές καταστροφές. Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μακριά από το να κατανοήσουν την Τουρκία. Η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα συνιστά συνεταιρισμό στη βαρβαρότητα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μπαχτσελί και πρόσθεσε:

“Η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένες να συνεχίζουν τη διαδικασία για τους αιτούντες άσυλο. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξήγησε ότι αυτή η στάση δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο… Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί, δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτά και να είμαστε ατάραχοι”.

Πηγή πληροφοριών: yenisafak.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ