Κορονοϊός: 15 Αμερικανοί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ

Δεκαπέντε Αμερικανοί τουρίστες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο προφυλάξεων εναντίον του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα παλαιστίνιος κυβερνητικός εκπρόσωπος.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από Αμερικανούς αξιωματούχους στην περιοχή.

«Στο ξενοδοχείο βρίσκεται μια 15μελής αμερικανική αντιπροσωπεία. Εξακολουθούν να είναι εκεί και αντιμετωπίζονται βάσει των κανονισμών περί καραντίνας όπως και όλοι οι άλλοι που βρίσκονται εκεί», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Μελχέμ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον 12 κρουσμάτων του νέου κορονoϊού στη Βηθλεέμ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού ανά τον πλανήτη. Δύο άνθρωποι υπέκυψαν από τον κορονοϊό στη Φλόριντα, τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ πέραν της δυτικής ακτής. Αυτά τα δύο πρόσωπα είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, διευκρίνισαν οι αρχές, προσθέτοντας πως στη Φλόριντα υπάρχουν άλλα 12 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.Με αυτούς τους δύο νεκρούς ανέρχεται σε 16 ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Όλοι οι άλλοι θάνατοι έχουν καταγραφεί σε δύο Πολιτείες που βρέχονται από τον Ειρηνικό, την Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Συνολικά περισσότερα από 200 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αύξηση των κρουσμάτων στα ΗΑΕ και το Κατάρ

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε από 30 σε 45, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Το Κατάρ ανέφερε επίσης το 12ο κρούσμα του κοροναϊού, έναν πολίτη του Κατάρ που είχε επισκεφθεί το Ιράν, πρόσθεσε το υπουργείο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες τους και όσους διαμένουν εκεί να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ όλα τα σχολεία θα κλείσουν από αύριο, Κυριακή, για έναν μήνα. Δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί σε όλη τη χώρα. Οι αγώνες σε μερικά αθλήματα, όπως ιπποδρομίες και ποδόσφαιρο, διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές.

Η Σαουδική Αραβία έχει κλείσει τα χερσαία σύνορά της με τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν με εξαίρεση τα εμπορικά φορτηγά οχήματα ενώ επιτρέπει πτήσεις από τις χώρες αυτές μόνο σε τρία από τα αεροδρόμιά της.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ