Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Βατικανό

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στο Βατικανό. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι ανέφερε ότι ο ασθενής διαγνώστηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Μπρούνι, τα εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του Βατικανού έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά, ενώ διευκρίνισε ότι για το κρούσμα ενημερώθηκαν οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρα ο Πάπας Φραγκίσκος , ο οποίος ήταν άρρωστος, υπεβλήθη σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον ιό και όπως ανέφερε σε δημοσίευμα της ιταλική εφημερίδα Il Messaggero το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Την ίδια ώρα το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού καταγράφηκε στη Σερβία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Σερβίας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ. Ο Λόντσαρ εξήγησε ότι πρόκειται για έναν 43χρονο άνδρα που είχε ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και πρόσθεσε ότι η κατάσταση του ασθενή είναι καλή.

Στο μεταξύ και το υπουργείο Υγείας του Καμερούν επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν 58χρονο Γάλλο πολίτη, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο άνδρας βρίσκεται σε καραντίνα στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης.

“Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να περιορίσει τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ