Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί στην Κίνα – Συναγερμός για την εξάπλωση του ιού

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 139 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 31 νέοι θάνατοι.

Οι νέοι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης με τον συνολικό απολογισμό της επιδημίας να ανέρχεται σε 3.012 νεκρούς.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανήλθε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Ξεπέρασαν τα 5.700 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές Αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766. Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι.

Οι ασθενείς που έχουν υποκύψει αυξήθηκαν σε 35 στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα αυτή συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

Εννέα νέα κρούσματα στην Αλγερία

Εννέα νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 17.

Δεκαέξι από τα κρούσματα προέρχονται από την ίδια οικογένεια στην επαρχία Μπλίντα, περίπου 30χλμ νότια της πρωτεύουσας Αλγέρι. Το 17ο κρούσμα είναι Ιταλός.

Η οικογένεια την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξένησε έναν άνδρα και την κόρη του, από την Γαλλία, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά την επιστροφή τους στην Γαλλία.

Οι Αρχές έκτοτε έχουν ξεκινήσει μία έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους τα δύο αυτά άτομα συναντήθηκαν κατά τη διαμονή τους στην Αλγερία.

Η κυβέρνηση επίσης έχει θέσει σε συναγερμό το ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία, κυρίως στην Μπλίντα και σε γειτονικές πόλεις, για την αντιμετώπιση νέων κρουσμάτων.

“Η κινητοποίηση των ιατρικών ομάδων παραμένει στο ύψιστο επίπεδο”, υπογράμμισε σε ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ