Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Πολωνία

Η Πολωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Λούκας Σουμόφσκι.

Ο Σουμόφσκι δήλωσε πως πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται στη Ζιελόνα Γκόρα, στη δυτική Πολωνία, και πως η κατάστασή του είναι καλή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης του COVID-19 και ζήτησε τόσο από τις εταιρείες, όσο και από τις κυβερνήσεις αύξηση της παραγωγής κατά 40%, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους εννέα από έξι την Δευτέρα. Η Αργεντινή και η Χιλή ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το περασμένο 24ωρο κατέγραψε 119 νέα κρούσματα του κορονοϊού, όλα πλην τεσσάρων στην επαρχία Χουμπέι και 38 νέους θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.981 νεκρούς και το σύνολο των κρουσμάτων σε 80.270, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν τη Δευτέρα (125). Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αναφέρθηκαν επίσης 143 ύποπτα κρούσματα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Xinhua

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ