Κορονοϊός: Ειδικοί έλεγχοι στην Ιταλία – Επιδεινώνεται η κατάσταση δύο Κινέζων τουριστών

Ειδικοί έλεγχοι με «σκάνερ θερμότητας», για να διαπιστώνεται αν οι επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της Ιταλίας, μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού θα πραγματοποιούνται πλέον στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης πέντε σκάνερ τοποθετήθηκαν στις αφίξεις των διεθνών πτήσεων, τρία στις ευρωπαϊκές και δυο στις εσωτερικές.

Παράλληλα, οι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, παρουσίασαν επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας και γι’ αυτό αποφασίστηκε η εισαγωγή τους στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λάτζαρο Σπαλαντσάνι ενώ, μεταξύ των άλλων, τους χορηγούνται και πειραματικά φάρμακα. Έως τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από το Σπαλαντσάνι 26 πολίτες, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι ήταν αρνητικοί στον ιό. Άλλοι έντεκα παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Οι πενήντα έξι Ιταλοί, που έφτασαν χθες με ειδική πτήση από την Κίνα, παραμένουν σε απομόνωση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Οι γιατροί τους επισκέπτονται τρεις φορές την ημέρα και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ