BBC: Αμοιβή χιλιάδων λιρών σε influencers με αντάλλαγμα το σεξ – ΦΩΤΟ

Κορυφαίες influencer στα social media αποκαλύπτουν ότι καθημερινά δέχονται σεξουαλικές προτάσεις έναντι αδράς αμοιβής από αγνώστους. Ειπώθηκε μάλιστα πως έχει δημιουργηθεί “κατάλογος” ώστε οι άνδρες να επιλέγουν την επόμενη κατάκτησή τους.

“Είναι πορνεία πολυτελείας – είναι τόσο τρομακτικό να σκέφτεται ότι αν μου στείλουν μήνυμα, πιθανόν το έχουν στείλει σε εκατοντάδες άλλες όμορφες κοπέλες στο Instagram” είπε στο BBC η Tyne-Lexy Clarson, που αποκάλυψε ότι την πρώτη φορά που δέχθηκε πρόταση ήταν 19 ετών. Της πρότειναν 20.000 λίρες για ένα δείπνο και ποτά. Αλλά όταν συμμετείχε στη δεύτερη σεζόν της σειράς “Love Island”, πρακτορείο της έστειλε email προσφέροντάς της 50.000 λίρες για πέντε βράδια στο Ντουμπάι. Περιείχε εμπιστευτικό συμφωνητικό, επισημαίνοντας ότι οι λεπτομέρειες για το τι θα της ζητούσαν να κάνει γι’ αυτά τα λεφτά παρέμεναν απόρρητες.

Είπε ότι απέρριψε την πρόταση αλλά εξέφρασε τον φόβο της ότι άλλες influencers που δεν δέχονται πολυτελή αντικείμενα δωρεάν θα πρέπει να αισθάνονται φοβερή πίεση για να έχουν τη σωστή εμφάνιση και θα είναι ευάλωτες σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

“Είναι πολλά λεφτά για κάποιους ανθρώπους. Μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή” τόνισε.

Επίσης, η Ρόζι Γουίλιαμς που συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του Love Island είπε ότι της προσέφεραν 100.000 λίρες σύν έναν χρόνο ρούχα και τσάντες για να γίνει η συνοδός ενός άνδρα στο Ντουμπάι.

Έδειξε μάλιστα ένα μήνυμα που έλαβε πρόσφατα από έναν άνδρα που φέρεται να ήταν στο Ντουμπάι. Της γράφει ότι μάλλον θα εκπλαγεί που θα έχει νέα του αλλά έχει σημαντική συνδιαλλαγή την οποία ήθελε να της προτείνει και όπως σημείωσε η Γουίλιαμς, συνήθως αυτή είναι η διατύπωση αυτών των προτάσεων. Επισης, πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα μπει στον πειρασμό ακόμη και αν της προτείνουν μεγάλες αμοιβές. Σημείωσε ότι δεν είναι η πλευρά της φήμης που προσδοκούσε: “Σε προειδοποιούν για τρολάρισμα, σε προειδοποιούν ότι η ζωή σου θα αλλάξει δραματικά αλλά ποτέ δεν σε προειδοποιούν ότι θα θέλουν άνδρες να σε αγοράσουν” και αποκάλυψε ότι στους κύκλους των influencer δεν συζητούν αυτές τις προτάσεις.

Το πρόγραμμα Victoria Derbyshire έχει θέσει στο μικροσκόπιο πολλά μηνύματα που έχουν λάβει οι influencer. Η προσέγγιση ποικίλει με άνδρες να προτείνουν σεξ και πράκτορες να μεσολαβούν για πλούσιους πελάτες.

Η Ίζαμπελ είπε ότι την προσέγγισε στο Instagram ένας άνδρας 10 χρόνια μεγαλύτερος όταν την είδε σε σόου ταλέντων όπου συμμετείχε. Τον συνάντησε έπειτα από 18 μήνες που μιλούσαν καθημερινά διαδικτυακά. Ενώ έπιναν το ποτό τους μετά το δείπνο τη ρώτησε για την οικονομική της κατάσταση.

Όταν του είπε ότι έχει χρέος 5.000 λιρών της πρότεινε να κάνει σεξ μαζί του και θα της έδινε τα διπλά. Εκείνη το δέχθηκε “Μετά είχα ανάμικτα συναισθήματα, υποτίμησης, ενοχλημένη με τον εαυτό μου, παραβιασμένη” Αλλά επέμεινε ότι αυτό δεν είναι μορφή πορνείας. Πορνεία είναι να δεχθείς αμοιβή από κάποιον εντελώς άγνωστο.

Πηγή: BBC News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ