Πέθανε ο αστυνόμος του “Σέρπικο” Τζακ Κίοου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τζακ Κίοου που είχε γίνει ευρέως γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες του 1973 “Σέρπικο” και το “Κεντρί”.

Όπως η οικογένειά του ανακοίνωσε χθες, ο σταρ πέθανε στις 4 Ιανουαρίου. Διέγραψε μία λαμπερή καριέρα 50 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια, μετά το 2015 είχε αποσυρθεί καθώς είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό.

Κατάφερε να χτίσει το όνομά του τη δεκαετία του ’70 με ρόλους ξεχωριστούς. Μέσα στο 1973 πρωταγωνίστησε σε δύο από τις σημαντικότερες ταινίες της καριέρας του, το “Κεντρί” όπου έπαιξε στο πλευρό των Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ και στo “Σέρπικο” όπου υποδύθηκε τον αστυνομικό Τομ Κίου, δίπλα στον Αλ Πατσίνο σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Άλλοι ρόλοι που τον ξεχώρισαν ήταν στο “Car Wash” του 1976, το “Set Shot” του 1979, “Τhe Fish That Save Pittsburgh”, αλλά και στους “Αδιάφθορους” του 1987 και στο “Midnight Run” του 1988.

Ο Κίοου γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1934 στην Αστόρια, στο Κουίνς. Μετά το λύκειο υπηρέτησε τρία χρόνια στον Στρατό. Εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα ενώ σπούδαζε υποκριτική με καθηγήτριά του τη Στέλα Άντλερ.

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο ήταν το 1971 με το “Τhe Gang Who Couldn’t Shoot Straight” ενώ είχαν προηγηθεί τη δεκαετία του ’60 εκπληκτικές θεατρικές ερμηνείες του τόσο στο Μπρόντγουεϊ όσο και εκτός αυτού. Το 1977 επανασυνδέθηκε με τον Πατσίνο για μία παραγωγή του Μπροντγουεϊ.

Στο πλευρό του Κίοου ήταν η σύντροφός του επί 40 χρόνια Σέρι Σμιθ όπως και ο ανιψιός του Μάικλ Χένρι και η ανιψιά του Ρόνι Χένρι και οι οικογένειές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ