Πέθανε σταρ των Monty Python Terry Jones – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πέθανε ο σταρ των Monty Python, Terry Jones, σε ηλικία 77 ετών, όπως γνωστοποίησε ο ατζέντης του.Ο Τέρι Τζόουνς έδινε επί χρόνια μάχη με την άνοια. Πέθανε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Άννα, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Σε ανακοίνωση από την οικογένειά του αναφερόταν: “Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου και πατέρα, Τέρι Τζόουνς. Ο Τέρι πέθανε το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου 2020 σε ηλικία 77 ετών με τη σύζυγό του Άννα Σόντερστρομ στο πλευρό του έπειτα από μακρά, ιδιαίτερα γενναία αλλά πάντα με χιούμορ μάχη με μια σπάνια μορφή άνοιας. Τα τελευταία χρόνια η σύζυγος, τα παιδιά και η οικογένειά του αλλά και πολύ κοντινοί φίλοι ήταν διαρκώς κοντά στον Τέρι όπως έφευγε ήρεμα από τη ζωή στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο.

Χάσαμε όλοι έναν άνδρα ευγενικό, αστείο, ζεστό, δημιουργικό και αληθινά αξιαγάπητο που η ασυμβίβαστη μοναδικότητά του, η αμείλικτη διάνοιά του και το εκπληκτικό χιούμορ του έδωσαν χαρά σε εκατομμύρια κόσμου στη διάρκεια έξι δεκαετιών. Η δουλειά του με τους Μonty Python, τα βιβλία του, οι ταινίες, τα τηλεοπτικά προγράμματα, η ποίηση και τα λοιπά έργα του, θα μείνουν για πάντα, μια πραγματική κληρονομιά από έναν αληθινό πολυμαθή.

Εμείς, η σύζυγός του Άννα, τα παιδιά Μπιλ, Σάλι, Σίρι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θεράποντες γιατρούς και νοσηλευτές που έκαναν τα τελευταία χρόνια ανεκτά για εκείνον αλλά συχνά χαρούμενα. Ελπίζουμε αυτή η ασθένεια να εξαλειφθεί μία μέρα εντελώς” σημειώνεται μεταξύ άλλων ενώ παράλληλα η οικογένεια ζητεί από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές τους στιγμές αυτήν την ώρα. “Ευχαριστούμε τον Θεό που ζήσαμε κοντά σε έναν εκπληκτικά ταλαντούχο, παιχνιδιάρη και ευτυχισμένου ανθρώπου που έζησε μια πραγματικά αυθεντική ζωή, με τα λόγια του “αγαπημένα παγωμένα με γλυκόζη”.

Το 2015, το αστέρι των Monty Python διαγνώστηκε με ατροφική άνοια – μια ασυνήθιστη μορφή άνοιας που ξεκινά σε νεότερη ηλικία, επηρεάζει το μέτωπο και τις πλευρές του εγκεφάλου και προκαλεί προβλήματα με τη συμπεριφορά και τη γλώσσα. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και έχασε τη νοητική του ικανότητα.

Ο φίλος του έτερο μέλος των Monty Python Μάικλ Πέιλιν στάθηκε στο πλευρό του μέχρι τελευταία στιγμή, ενώ σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο είχε πει ότι ο Τέρι δεν είναι καθόλου καλά. Πάντως, όπως, αποκάλυψε, δεν έχασε στιγμή το χιούμορ του καθώς όταν του διάβαζε ένα βιβλίο που έγραψαν μαζί άρχισε να γελάει παρά την κακή του κατάσταση. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό δεν τον αναγνώριζε.

Οι Monty Python είναι μία βρετανική ομάδα κωμικών ηθοποιών με έργα που έχουν κωμικά και σατιρικά στοιχεία τα οποία επηρέασαν έντονα τη λαϊκή κουλτούρα στη Βρετανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Monty Python, γνωστοί και ως The Pythons, είναι το όνομα της ομάδας παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Python», μιας κωμωδίας που άρχισε να εκπέμπεται στη Μεγάλη Βρετανία το 1969, αλλά και μιας σειράς εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, ηχογραφήσεων και θεατρικών παραγωγών από το 1969 έως το 1989. Τα μέλη της ομάδας των Monty Python είναι οι Γκράχαμ Τσάπμαν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Τζον Κλιζ και Μάικλ Πέιλιν.

Από τα πιο σημαντικά έργα τους είναι:

«Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» κωμωδία σε τηλεοπτική σειρά η οποία παράχθηκε και παρουσιάστηκε στο BBC της Μεγάλης Βρετανίας από το 1969 με 45 επεισόδια μέχρι το 1974.

Το «And Now for Something Completely Different» (1971), κινηματογραφική ταινία με σκετς από την τηλεοπτική σειρά.

Το «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail) (1975) σατιρική κινηματογραφική ταινία για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου.

Το «Ένας Προφήτης… Μα τι Προφήτης!» (Monty Python’s Life of Brian) (1979), μια κινηματογραφική σάτιρα με την ιστορία ενός νεαρού Εβραίου που θεωρήθηκε μεσσίας.

Το «Monty Python Live at the Hollywood Bowl» (1982), η ταινία από μια ζωντανή παρουσίασή τους, στην οποία έπαιξαν μερικά από τα πιο ωραία κωμικά τους σκετς.

Το «Μόντι Πάιθονς, το νόημα της ζωής» (1983), μια κινηματογραφική συλλογή από σκετς για το νόημα της ζωής, με αρκετό μαύρο χιούμορ.

Με πληροφορίες και φωτό από τη Metro, Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ