Λιβύη: Χαμηλώνει τις προσδοκίες η Μέρκελ για τη διάσκεψη του Βερολίνου

Η Διάσκεψη για τη Λιβύη, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Βερολίνο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ χαμηλές προσδοκίες διαμήνυσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της Διάσκεψης, όπως ανέφεραν βουλευτές, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Οι ίδιες πηγές, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ δήλωσε πως “τώρα έχει φθάσει πραγματικά η ώρα να δούμε εάν μπορούμε να λάβουμε μια απόφαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε επίσης πως κατά τη Διάσκεψη θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι πλευρές θα δεσμευθούν “να συμμορφωθούν με το ήδη ισχύον εμπάργκο όπλων το οποίο παραβιάζεται διαρκώς ανοιχτά” και να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική λύση.

Κατά τη διάρκεια της “διαδικασίας του Βερολίνου”, φέρεται να δήλωσε η Μέρκελ, κατέστη όλο και πιο σαφές ότι ξένες δυνάμεις φρόντιζαν να μην μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη χώρα. “Όσο μπαίνει εκεί συνεχώς στρατιωτικό υλικό από το εξωτερικό, τόσο δεν θα ησυχάσουν εκεί οι στρατιωτικές μάχες” και δεν θα υπάρξει και πολιτική λύση, συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ