Συντριβή Boeing: Τι απαντά το Ιράν για το αν το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο

Απάντηση στις πληροφορίες και τη φημολογία που αναπτύσσεται για την αιτία συντριβής του Boeing 737 της Ukraine Airlines International, δίνει το Ιράν.

Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το σενάριο το αεροσκάφος να χτυπήθηκε από πύραυλο «δεν έχει καμία λογική».

Αναλυτικά, οι ιρανικές αρχές επισημαίνουν πως «πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι σωστή».

«Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική», τονίζεται στην ανακοίνωση, που επικαλείται τον Αλί Αμπεντζαντέχ, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες το Boeing 737 χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πτήση PS752 της UIA έκανε αναστροφή λίγο μετά την απογείωσή της, λόγω ενός “προβλήματος” που παρουσιάστηκε. Το αεροπλάνο είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από τη συντριβή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ