Επίδειξη δύναμης από το Ιράν: Αυτοί είναι οι πύραυλοι που έπληξαν αμερικανικές βάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μονταρισμένο βίντεο, το οποίο δείχνει τις προετοιμασίες για την πυραυλική επίθεση που εξαπολύθηκε την Τετάρτη κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Στις εικόνες φαίνονται οι αποθήκες όπου φυλάσσονταν οι πύραυλοι, σε άγνωστη τοποθεσία, όπως και οι προετοιμασίες για την εκτόξευσή τους από αξιωματικούς των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε και νέα ιρανική επίθεση στο Ιράκ. Δύο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν μέσα στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ άλλων η αμερικανική πρεσβεία.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reuters πως οι ρουκέτες προκάλεσαν φωτιά μέσα στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον μία εξ’ αυτών έπεσε 100 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία. Όπως ανακοίνωσε ο ιρανικός στρατός, δεν υπήρξαν θύματα.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην ίδια περιοχή μετά τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής, την περασμένη εβδομάδα, στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ