Ο Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψη του στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της Aμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουκρανία, προκειμένου «να παρακολουθήσει την κατάσταση» στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον στη Βαγδάτη, η οποία καταλήφθηκε χθες από διαδηλωτές, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Όρταγκους.

Ο ΥΠΕΞ «απαιτείται να παραμείνει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Όρταγκους.

Σε αυτήν προστίθεται πως ανεστάλη το πλήρες πρόγραμμα της διπλωματικής περιοδείας του Πομπέο, που περιελάμβανε επίσης τη Λευκορωσία, το Καζαχστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κύπρο. Πλέον το χρονοδιάγραμμά της περιοδείας του θα επαναπροσδιορισθεί.

Η επίσκεψη του Πομπέο την Παρασκευή στο Κίεβο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, έπειτα από την παραπομπή για καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της παρέμβασής του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζιελενσκι για να τον εξυπηρετήσει στους στόχους του ενόψει των φετινών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Πομπέο επρόκειτο να έχει συζητήσεις κυρίως με τον Ζιελένσκι.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ