Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φωτιά περικυκλώνει πυροσβέστες – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή μάχη να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αυστραλία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ένα από τα οχήματά της περικυκλώνεται από τη φωτιά. Οι εικόνες προκαλούν τρόμο. Οι πυροσβέστες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο εντός του φορτηγού και χρησιμοποιούν κουβέρτες προκειμένου να προφυλαχθούν, την ώρα που οι φλόγες τους πλησιάζουν.

Σήμερα, εντοπίστηκαν τρία νέα πτώματα ανθρώπων στη Νέα Νότια Ουαλία, ανεβάζοντας σε οκτώ τους νεκρούς, μέσα στις τελευταίες 48 ώρες. Πολλοί ακόμη αγνοούνται και εκφράζονται ανησυχίες για την τύχη τους.

Οι πυρκαγιέςπου μαίνονται ανεξέλεγκτα από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις δασών, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις και ανησυχίες ότι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν καεί, από την πύρινη λαίλαπα. Περισσότερες από 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί και μερικά χωριά δεν είναι πλέον παρά ερείπια που καπνίζουν.

Οι πληροφορίες που φθάνουν από πολλές τουριστικές ζώνες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας κάνουν λόγο για χιλιάδες παραθεριστές και ντόπιους που πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στριμωγμένοι στην άκρη της θάλασσας, αποκλεισμένοι από τις φλόγες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ