• "Παρεξήγηση" λέει ο Μόντι...

  9:05 μμ, Δευτέρα 06 Αυγ 2012 9:05 μμ, Δευτέρα 06 Αυγ 2012

  «Δεν θέλησα να ταχθώ επ' ουδενί υπέρ του περιορισμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου επί των κυβερνήσεων, ο οποίος αντιθέτως νομίζω ότι πρέπει να ενισχυθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

  Ο Μόντι απαντά έτσι, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις επικρίσεις που δέχθηκε από τη Γερμανία μετά την συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε χθες από το περιοδικό Der Spiegel.

  «Θέλησα μόνον να υπογραμμίσω την ανάγκη να γίνουν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πορεία που μπορεί να καταστήσει αναγκαία μια κάποια ελαστικότητα», πρόσθεσε ο Μόντι στην ανακοίνωσή του.

  Κατά τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, «κάθε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δίνει εξηγήσεις και να συνεργάζεται με δυναμικό, αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο με το κοινοβούλιο ώστε να βρίσκονται λύσεις, όταν χρειάζεται καινοτόμες και θαρραλέες, προς τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο».

  Ο Μάριο Μόντι θεωρεί ότι «η δημοκρατική, κοινοβουλευτική νομιμότητα είναι βασικής σημασίας για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και για το λόγο αυτό «στην Συνθήκη της Λισαβόνας, ενισχύθηκε τόσο ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων, όσο και του Ευρωκοινοβουλίου».

  Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, δίνει έμφαση στο ότι «κάποιες αντιδράσεις στην συνέντευξή του» μοιάζουν να είναι «αποτέλεσμα παρεξήγησης» όσων είπε.

  Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί αναφέρθηκαν σήμερα στην «ανάγκη να παραμείνει ζωντανή η κοινοβουλευτική δημοκρατική νομιμότητα στην Ευρώπη».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα